Ürünlerimiz

Kestane

Sonbahar mevsiminde piyasaya çıkan kestane, közleme yapılmasıyla, haşlanmasıyla, şekerlemesiyle, unuyla, pastalarıyla ve bazı yemeklerde garnitür olarak sevilerek tüketilir. İyi, nitelikli bir kestane 2,5 cm. genişliğinde ve 15–20 gr. ağırlıkta olur. Ancak kuzu kestanesi denilen türlerin genişliği ve ağırlığı bu ölçülerden daha küçüktür.

Ülkemizde taze kestane, kaliteli ve afşin olarak Ödemiş, Nazilli, Kiraz, Bozdağ ve Beydağ bölgelerinde yetiştirilmektedir. Çeşitli coğrafi koşullar altında ihracata en uygun olan marrons (şeker) cinsidir.
Kestane; 1 Kg’daki adede göre 40–45 en iri boy, 50–55, 60–65, 70–75, 80–85, 90–95 ve 100(+) gibi kalibre makinelerinde boylara ayrılır daha sonra silinir ve seleksiyonla tabii tutularak işlenir. Big Bag (Çuval), jüt çuval ve filede işlenen kestane isteğe göre 1 Kg’dan 1000 Kg’a kadar ambalajlanıp ihraç edilir.

Besin Değerleri

100 gr. kestanenin içerdiği besin değerleri şunlardır:
194 kalori: 2 gr. protein; 42,1 gr. karbonhidrat; 0 kolesterol; 1,5 gr. yağ; 1 gr. lif; 88 mgr. fosfor; 27 mgr. kalsiyum; 1,7 mgr. demir; 45 mgr. sodyum; 454 mgr. potasyum; 0,22 mgr. B1 vitamini; 0,22 mgr. B2 vitamini ve 0,6 mgr. B3 vitamini.

Kiraz

Baharın habercisi kirazın kolesterolü ve kan şekerini düşürücü, kalp sağlığını iyileştirici etkisi vardır.
Kirazın yoğun antioksidan içeriğiyle kalp sağlığını koruduğu belirtiliyor. Kiraz, elajik asit adlı bileşiği yoğun miktarda içeriyor. Elajik asit, sentetik ve doğal kanserojen maddeleri etkisiz hale getirir ve onları sağlıklı hücrelere hasar vererek kanserli hücreler haline getirmesini engeller.

Doğal bir tatlı ve tazeleyici içecek yapan meyve suyu özelliğindedir. 100 gr. tıpkı vişne gibi 40 kalori–görecek yoğun meyve asidi içermektedir. Kirazın sapları da tıbbi ve kozmetik amaçlarla kullanılmaktadır.
Kirazda maddi miktarda melatonin adı verilen bir aminoasit de bulunmaktadır. Kandaki zararlı moleküllerin nötralize edilmesine yardımcı olarak vücudun dengesini sağlar.

A vitamini yönünden bir kaynaktır olan kirazın içerdiği karotin, göz problemlerinin önlenmesine yardımcı olur. Ayrıca, kirazın bol miktarda antioksidan bulunmasından dolayı da cilt için iyi bir doğal serumdur.

Her Aşamada Güven, Her Üründe Kalite

Ege’nin bereketli topraklarında yetişen kestaneleri modern tesislerimizde titizlikle seçiyor, paketliyor ve güvenle sizlere ulaştırıyoruz.

FABRİKA

Güvenle işlenen, titizlikle hazırlanan ürünler

SEÇME

Her tanesi dikkatle ve özenle seçilir

PAKETLEME

Doğallık, güven ve kaliteyle paketlenmiş ürünler

SEVKİYAT

Ege’den sofralara uzanan güvenli yolculuk

Sıkça Sorulan Sorular

MenKur Tarım olarak üretim, paketleme ve ihracat süreçlerimiz hakkında en çok merak edilen soruları sizin için derledik.

Kestaneleriniz nerede yetiştiriliyor?

Kestanelerimiz Ege Bölgesi’nin en verimli topraklarında, özellikle Ödemiş, Beydağ ve Bozdağ yaylalarında yetişmektedir.

Ürünleriniz nasıl işleniyor ve paketleniyor?

Hasat edilen ürünlerimiz modern tesislerimizde el değmeden seçilir, boylanır ve hijyenik koşullarda paketlenir.

Ürünlerinizin tazeliğini nasıl koruyorsunuz?

Ürünlerimiz özel soğutmalı depolarda saklanır, sevkiyat aşamasına kadar doğal tazeliğini korur.

MenKur Tarım

1996 yılından bu yana Ege’nin bereketli topraklarında yetişen kiraz ve kestaneleri,
modern tesislerimizde doğallığını koruyarak işliyoruz.
“Dalından Ambalaja, Ödemiş’ten Dünya’ya” anlayışıyla, kaliteyi güvenle sunuyoruz.

Hizmetler

Üretim ve İşleme

Soğuk Hava Depolama

Paketleme ve Sevkiyat

İhracat Desteği

İletişim

+90 (232) 545 56 28

Zafer Mahallesi, Birgi Yolu Üzeri No:3/2
Ödemiş / İzmir / TÜRKİYE

MenKur Tarım2025Tüm Hakları Saklıdır.
MenKur Tarım2025 Tüm Hakları Saklıdır.